REKLAMA

Sernik z białą czekoladą

Sernik bez wysiłku i pieczenia

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Tekst

  • 250 g ciasteczka maślane Dodano do
  • 125 g masło Dodano do
  • 2 łyżka stołowa mleko Dodano do

Krem

  • 350 ml bita śmietana Dodano do
  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 150 g Ser kremowy Dodano do
  • 70 g cukier puder Dodano do
  • 200 g biała czekolada Dodano do

Ganache

  • 150 g biała czekolada Dodano do
  • 75 ml bita śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Roztapiamy masło, dodajemy zmielone herbatniki maślane i mleko. Otrzymujemy zwartą masę, którą równomiernie wciskamy do formy o średnicy 22 cm i wkładamy do lodówki, podczas gdy przygotowujemy krem.

2. Krok

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i pozostawiamy ją na chwilę do ostygnięcia.

3. Krok

W międzyczasie mieszamy mascarpone z serkiem śmietankowym i cukrem pudrem. Dodajemy nieco ostudzoną czekoladę i ponownie dobrze mieszamy.

4. Krok

W drugiej misce dobrze ubijamy śmietanę. (Możesz dodać 1 smetafix). Następnie lekko wymieszajmy go z pierwszą masą. Gotowy krem równomiernie nałóżmy na korpus i wracamy do lodówki podczas przygotowania ganache.

5. Krok

Śmietankę podgrzewamy na płycie na średnim ogniu i pozostawiamy w niej czekoladę do rozpuszczenia, ciągle mieszając. Wlewamy na sernik i pozostawiamy do zastygnięcia w chłodzie, najlepiej na noc.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy