REKLAMA
Źródło: Canva
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Brzoskwiniowy cheesecake z twarogiem
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 150 gramy ciasteczka maślane
- 60 gramy masło
- 500 gramy twaróg
- 250 gramy mascarpone
- 200 gramy kwaśna śmietana
- 3 kawałek jajko
- 3 łyżki Cukier kryształowy
- 1 PL Skrobia
- 1 plechovka brzoskwinie
- 1 Pakiet galaretka z ciasta
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
70 min.
1. Krok
Pokruszone ciastka maslane mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy tę mieszankę na dno formy do tortów i dobrze dociskamy.
2. Krok
Krem: twarożek, mascarpone, kwaśną śmietanę, jajka, cukier i skrobię ubijamy razem. Wlewamy do formy i układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w 160°C przez około 45 minut.
3. Krok
Po upieczeniu ciasta pozostawiamy, aż ostygnie i stwardnieje. Dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami i przygotowujemy galaretkę do tortów z soku z kompotu brzoskwiniowego.
4. Krok
Zalewamy kompot do garnka i mieszamy z galaretką do tortów. Gotujemy krótko, ciągle mieszając około 1-2 minuty. Pozwalamy trochę ostygnąć i wlewamy na deser. Odkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego.