REKLAMA

Źródło: Canva

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Brzoskwiniowy cheesecake z twarogiem

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 150 gramy ciasteczka maślane Dodano do
  • 60 gramy masło Dodano do
  • 500 gramy twaróg Dodano do
  • 250 gramy mascarpone Dodano do
  • 200 gramy kwaśna śmietana Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
  • 3 łyżki Cukier kryształowy Dodano do
  • 1 PL Skrobia Dodano do
  • 1 plechovka brzoskwinie Dodano do
  • 1 Pakiet galaretka z ciasta Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Pokruszone ciastka maslane mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy tę mieszankę na dno formy do tortów i dobrze dociskamy.

2. Krok

Krem: twarożek, mascarpone, kwaśną śmietanę, jajka, cukier i skrobię ubijamy razem. Wlewamy do formy i układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w 160°C przez około 45 minut.

3. Krok

Po upieczeniu ciasta pozostawiamy, aż ostygnie i stwardnieje. Dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami i przygotowujemy galaretkę do tortów z soku z kompotu brzoskwiniowego.

4. Krok

Zalewamy kompot do garnka i mieszamy z galaretką do tortów. Gotujemy krótko, ciągle mieszając około 1-2 minuty. Pozwalamy trochę ostygnąć i wlewamy na deser. Odkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy