REKLAMA

Źródło: Canva

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Brzoskwiniowy cheesecake z twarogiem

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 150 gramy ciasteczka maślane Dodano do
  • 60 gramy masło Dodano do
  • 500 gramy twaróg Dodano do
  • 250 gramy mascarpone Dodano do
  • 200 gramy kwaśna śmietana Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
  • 3 łyżki Cukier kryształowy Dodano do
  • 1 PL Skrobia Dodano do
  • 1 plechovka brzoskwinie Dodano do
  • 1 Pakiet galaretka z ciasta Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Pokruszone ciastka maslane mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy tę mieszankę na dno formy do tortów i dobrze dociskamy.

2. Krok

Krem: twarożek, mascarpone, kwaśną śmietanę, jajka, cukier i skrobię ubijamy razem. Wlewamy do formy i układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w 160°C przez około 45 minut.

3. Krok

Po upieczeniu ciasta pozostawiamy, aż ostygnie i stwardnieje. Dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami i przygotowujemy galaretkę do tortów z soku z kompotu brzoskwiniowego.

4. Krok

Zalewamy kompot do garnka i mieszamy z galaretką do tortów. Gotujemy krótko, ciągle mieszając około 1-2 minuty. Pozwalamy trochę ostygnąć i wlewamy na deser. Odkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy