REKLAMA

Sernik malinowo-herbatnikowy bez pieczenia

Wskazówka na wspaniały letni deser

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 500 g ciasteczka maślane Dodano do
  • 250 g Ciasteczka półmaczane w czekoladzie Dodano do
  • 3 szt kwaśna śmietana Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
  • 450 g maliny Dodano do
  • 2 szt Paryska bita smietana Dodano do
  • Maliny na ozdobę Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Ciasteczka łamiemy rękami na kawałki w większej misce. W oddzielnej misce mieszamy śmietanę z cukrem pudrem, a następnie wylewamy je na pokruszone ciasteczka.

2. Krok

Wszystko razem dobrze mieszamy trzepaczką lub łyżką. Ważne jest, aby śmietana dostała się wszędzie między ciastka.

3. Krok

Połowę tej masy równomiernie rozłożymy na dnie blachy (30x20) i nieco ją wygładzimy. Na to nałożymy drugą połowę masy z ciasteczek. Lub po prostu, wymieszamy ˇaliny z ciasteczkami.

4. Krok

Według instrukcji przygotowujemy śmietanę, smarujemy ją na ciasto i dekorujemy malinami. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc), aby ciasteczka zmiękły. Następnego dnia delektujesz się naprawdę wyjątkowym, orzeźwiającym ciastem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy