REKLAMA
Sernik malinowo-herbatnikowy bez pieczenia
Wskazówka na wspaniały letni deser
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 500 g ciasteczka maślane
- 250 g Ciasteczka półmaczane w czekoladzie
- 3 szt kwaśna śmietana
- 2 łyżka stołowa cukier puder
- 450 g maliny
- 2 szt Paryska bita smietana
- Maliny na ozdobę
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Ciasteczka łamiemy rękami na kawałki w większej misce. W oddzielnej misce mieszamy śmietanę z cukrem pudrem, a następnie wylewamy je na pokruszone ciasteczka.
2. Krok
Wszystko razem dobrze mieszamy trzepaczką lub łyżką. Ważne jest, aby śmietana dostała się wszędzie między ciastka.
3. Krok
Połowę tej masy równomiernie rozłożymy na dnie blachy (30x20) i nieco ją wygładzimy. Na to nałożymy drugą połowę masy z ciasteczek. Lub po prostu, wymieszamy ˇaliny z ciasteczkami.
4. Krok
Według instrukcji przygotowujemy śmietanę, smarujemy ją na ciasto i dekorujemy malinami. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc), aby ciasteczka zmiękły. Następnego dnia delektujesz się naprawdę wyjątkowym, orzeźwiającym ciastem.