REKLAMA

Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Schab wieprzowy z kiszoną kapustą

Tradycyjne słoweńskie danie, składające się z schabu wieprzowego i kiszonej kapusty. Idealny przepis na świąteczne obiady czy kolacje. Łatwo się przygotowuje i naprawdę smakuje każdemu, kto lubi wieprzowinę w połączeniu z kiszoną kapustą.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg schab wieprzowy Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 12 kg kapusta kiszona Dodano do
  • bekon Dodano do
  • mozzarella Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Porcję schabu rozklepujemy, posypujemy solą, czarnym pieprzem i smażymy na patelni.

2. Krok

Następnie wkładamy go do brytfanny.

3. Krok

Dusimy kwaśną kapustę na cebulce i nakładamy ją na każdy kawałek mięsa.

4. Krok

Na kapuście kładziemy plaster boczku i pieczemy schab wieprzowy w temperaturze 200°C przez około 30 minut.

5. Krok

Następnie kładziemy na to mozzarellę i pieczemy jeszcze chwilę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy