REKLAMA
Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Schab wieprzowy z kiszoną kapustą
Tradycyjne słoweńskie danie, składające się z schabu wieprzowego i kiszonej kapusty. Idealny przepis na świąteczne obiady czy kolacje. Łatwo się przygotowuje i naprawdę smakuje każdemu, kto lubi wieprzowinę w połączeniu z kiszoną kapustą.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg schab wieprzowy
- 1 kawałek The Onion
- 1⁄2 kg kapusta kiszona
- bekon
- mozzarella
- Sól i czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Porcję schabu rozklepujemy, posypujemy solą, czarnym pieprzem i smażymy na patelni.
2. Krok
Następnie wkładamy go do brytfanny.
3. Krok
Dusimy kwaśną kapustę na cebulce i nakładamy ją na każdy kawałek mięsa.
4. Krok
Na kapuście kładziemy plaster boczku i pieczemy schab wieprzowy w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
5. Krok
Następnie kładziemy na to mozzarellę i pieczemy jeszcze chwilę.