REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WBa3spFxpHy9bE0vAEMU/f79ca6df14d1fb59581339bcb2931a.jpeg)
Źródło: Canva
Salatka z tunczykiem
Szybki i prosty przepis na sałatkę z tuńczyka, która może być głównym daniem lub szybką przekąską.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 350 g Tuńczyk w puszce
- 2 szt średniej wielkości marchewki
- 1 szt mała cebula
- 2 szt jajka
- 1 szt ogórek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy dijon
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce wymieszaj tuńczyka, marchew, cebulę, ogórek i pokrojone ugotowane jajka.
2. Krok
W małej misce wymieszaj sok z cytryny, musztardę dijon, sól i pieprz.
3. Krok
Przelej przygotowany sos przez mieszankę tuńczyka i dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki były dokładnie wymieszane.
4. Krok
Podawaj w miseczkach lub jako dodatek do śniadania, lunchu lub kolacji.