REKLAMA
Źródło: Youtube
Sałatka z paluszkami surimi
Sałatka z surimi to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom rybnych przekąsek. Surimi to popularne, paluszki rybne, które świetnie komponują się z chrupiącymi warzywami i kremowym sosem.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 200 g surimi kawałki ryby paluszki
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 ogórek konserwowy
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 Łyżka musztardy
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz do smaku
- listków kilka świeżej mięty lub koperku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
1. Surimi pokrój w drobną kostkę, cebulę w piórka, a papryki w paseczki. Ogórek pokrój w małą kostkę, a jajka przekrój na połowę i wyjmij żółtka, a białka pokrój w małą kostkę.
2. Krok
2. Żółtka przetrzyj widelcem i wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
3. Krok
3. Do sałatki dodaj surimi, warzywa, białka jajek oraz sos i dokładnie wymieszaj.
4. Krok
4. Sałatkę z surimi podawaj na liściach sałaty lub posyp ją świeżymi listkami mięty lub koperkiem.