REKLAMA
Źródło: Pixabay: RitaE
Sałatka z Fioletowej Kapusty
Świeża i zdrowa sałatka na lekki posiłek lub na wynos. Fioletowa kapusta jest bogata w błonnik, witaminę C i witaminę K, co korzystnie wpływa na Twoje zdrowie.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
Sałata
- 1 Głowa Fioletowa kapusta
- 1 Głowa Sałatka
- 1 Kawałek Zielone jabłko
- 1 db marchewki
Obsada
- 3 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżka stołowa ocet balsamiczny
- 1 łyżeczka Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Przygotowujemy sałatkę. Fioletową kapustę kroimy na drobno, sałatę myjemy i suszymy. Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Krok
Przygotowujemy sos. W małej miseczce mieszamy oliwę, ocet balsamiczny, miód, sól i pieprz.
3. Krok
Mieszamy składniki sałatki w dużej misce, dodajemy sos i dobrze mieszamy.
4. Krok
Przed podaniem pozostaw na kilka minut w lodówce, aby smaki się połączyły. Smacznego!