REKLAMA

Źródło: Pixabay: RitaE

Sałatka z Fioletowej Kapusty

Świeża i zdrowa sałatka na lekki posiłek lub na wynos. Fioletowa kapusta jest bogata w błonnik, witaminę C i witaminę K, co korzystnie wpływa na Twoje zdrowie.

REKLAMA

Składniki

porcje
2

Sałata

  • 1 Głowa Fioletowa kapusta Dodano do
  • 1 Głowa Sałatka Dodano do
  • 1 Kawałek Zielone jabłko Dodano do
  • 1 db marchewki Dodano do

Obsada

  • 3 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 łyżka stołowa ocet balsamiczny Dodano do
  • 1 łyżeczka Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Przygotowujemy sałatkę. Fioletową kapustę kroimy na drobno, sałatę myjemy i suszymy. Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Krok

Przygotowujemy sos. W małej miseczce mieszamy oliwę, ocet balsamiczny, miód, sól i pieprz.

3. Krok

Mieszamy składniki sałatki w dużej misce, dodajemy sos i dobrze mieszamy.

4. Krok

Przed podaniem pozostaw na kilka minut w lodówce, aby smaki się połączyły. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy