REKLAMA

Źródło: FB: Polacy w kuchni

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Pyszna i sycąca sałatka, która sprawdzi się zarówno na rodzinne spotkanie, jak i na co dzień.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 5 ks jaj Dodano do
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Dodano do
  • 2 ks ogórki konserwowe Dodano do
  • 12 ks cebuli Dodano do
  • 150 g sera żółtego w kawałku Dodano do
  • 50 g zmrożonego masła Dodano do
  • 5 łyżki majonezu Dodano do
  • szczypta pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.

2. Krok

Włożyć masło do zamrażarki, aby można je było łatwo zetrzeć.

3. Krok

Zetrzeć ser na drobnej tarce.

4. Krok

Drobno posiekać ogórek i cebulę.

5. Krok

Rozgnieść tuńczyka widelcem.

6. Krok

Przekrój jajka na pół i oddziel białka od żółtek.

7. Krok

Zetrzeć białka do miski, rozłożyć starty ser na białkach i równomiernie rozłożyć tuńczyka na serze.

8. Krok

Rozłóż 3 łyżki majonezu na tuńczyku, a następnie zetrzyj zamrożone masło na drobnej tarce.

9. Krok

Następnie ułożyć ogórka kiszonego i cebulę.

10. Krok

Na wierzchu rozsmarować 2 łyżki majonezu. Posypać szczyptą pieprzu.

11. Krok

Zetrzeć drobno żółtka jaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy