REKLAMA
Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=rYuMU0NxQHI
Sałatka szwabska z szynką i serem
Sałatka szwabska z szynką i serem to przepyszna potrawa, która idealnie sprawdzi się na każdą okazję - zarówno na codzienny obiad, jak i na przyjęcia czy wystawne imprezy. Szczególnie polecana dla miłośników niemieckiej kuchni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 150 g wędzonej szynki
- 150 g sera (np. gouda lub edam)
- 1 Objętość rzodkiewek
- 1 puszka groszku konserwowego (mała)
- 1 Czerwony The Onion
- 1 ogórek kiszony
- 3 jajka na twardo
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 1 Łyżka świeżej pietruszki (pokrojonej)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Wędzoną szynkę, ser, rzodkiewki, ogórek kiszony i cebulę pokrój w drobną kostkę. Ugotuj jajka na twardo, ostudź, a następnie również pokrój w drobną kostkę.
2. Krok
Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski. Dodaj odcedzony z soku groszek konserwowy oraz pokrojone jajka.
3. Krok
Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Krok
Sałatkę schładzaj w lodówce przez około 30 minut przed podaniem. Przed podaniem posyp sałatkę świeżo pokrojoną pietruszką.