REKLAMA
Źródło: FB: 1000 pomysłów na sałatki i nie tylko
Sałatka Meksykańska
Sałatka Meksykańska to smaczne, kolorowe danie, które idealnie pasuje jako dodatek do grilla. To pyszne połączenie ostrej salsy, soczystych warzyw i aromatycznej kolendry.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Czerwony Papryka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 200 g żółtego sera
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 puszka ananasów
- 1 ks czerwona cebula
- 1 ks por
- 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
- odrobinę papryki ostrej mielonej
- trochę pietruszki do oprószenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Pokrój paprykę w kostkę.
2. Krok
Pokrój ser w kostkę.
3. Krok
Ananasa osuszyć i pokroić w kostkę.
4. Krok
Odsącz kukurydzę i fasolę.
5. Krok
Cebulę obrać i drobno posiekać.
6. Krok
Pory pokroić w plasterki.
7. Krok
Zalej pory wrzącą wodą. Po 10 sekundach przepłukać pory zimną wodą i osuszyć.
8. Krok
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez lub jogurt.
9. Krok
Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
10. Krok
Sałatkę wstawić do lodówki.