REKLAMA
Sałatka colesław
Surówka z kapusty i marchwi z sosem mojonezowo-kwaśnym
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 mniejszy kapusta
- 1 marchewki
- 100 g majonez
- 100 ml kwaśna śmietana
- 80 g cukier
- 30 ml ocet
- 30 ml sok z cytryny
- 10 g sól
- 5 Biały pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Kapustę drobno szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy winegret, który przygotowujemy w słoiku. Ocet, cukier, sól, sok z cytryny, pieprz. Polej kapustę wymieszaną z marchewką i lekko dodaj śmietanę i mojonesę.
2. Krok
Odstawić na chwilę, aby smaki się połączyły.
3. Krok
Sałatkę podawać do posiłków jako dodatek.