REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/clZbMXwp9qWP1-kmuPFg/936c9da10cce1b7f0fad077cac2ef4.jpeg)
Źródło: Canva
Sałatka bez majonezu
Ta sałatka warzywna z serem jest lekka i pełna smaków i kolorów.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 szt czerwona papryka
- 1 szt pieprz zielony
- 1 szt Mała główka sałaty
- 10 wiśnia pomidory
- 1 szt ogórek
- 100 g Ser ementaler
- 3 łyżka stołowa oliwy z oliwek
- Sok z cytryny
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Oczyszczamy i myjemy całą warzywność. Usuwamy nasiona z papryki i kroimy w cienkie paski. Sałatę rwemy na mniejsze kawałki. Pomidory i ogórki przekrawamy na pół.
2. Krok
Emental pokroić na drobno
3. Krok
W misce mieszamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i czarny pieprz.
4. Krok
Warzywa i ser przenosimy do dużej miski, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.
5. Krok
Sałatę podajemy natychmiast po przygotowaniu, kiedy jest najsmaczniejsza.