REKLAMA

Ryż z cukinią

Ryż z cukinią pełen smaku i aromatu, idealny na letnie wieczory.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt cukinia Dodano do
  • 200 g Ryż Dodano do
  • 50 g parmezan Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
  • 112 l Warzywny bulion Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Myjemy cukinię, usuwamy końce i kroimy na kostki. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy drobno.

2. Krok

Na patelni na oliwie z oliwek smażymy cebulę, dodajemy czosnek i ryż. Wszystko razem smażymy przez chwilę.

3. Krok

Następnie dodajemy bulion i gotujemy na średnim ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn. Podczas gotowania ryżu, mieszamy go okazjonalnie.

4. Krok

Kiedy ryż jest prawie gotowy, dodajemy pokrojoną cukinię i gotujemy jeszcze przez 10 minut, dopóki cukinia nie stanie się miękka.

5. Krok

Na końcu dodajemy starty parmezan i dokładnie mieszamy risotto, aby ser się roztopił.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Deser

1518 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Makaron

238 przepisy