REKLAMA
Ryż z cukinią
Ryż z cukinią pełen smaku i aromatu, idealny na letnie wieczory.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt cukinia
- 200 g Ryż
- 50 g parmezan
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 11⁄2 l Warzywny bulion
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Myjemy cukinię, usuwamy końce i kroimy na kostki. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy drobno.
2. Krok
Na patelni na oliwie z oliwek smażymy cebulę, dodajemy czosnek i ryż. Wszystko razem smażymy przez chwilę.
3. Krok
Następnie dodajemy bulion i gotujemy na średnim ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn. Podczas gotowania ryżu, mieszamy go okazjonalnie.
4. Krok
Kiedy ryż jest prawie gotowy, dodajemy pokrojoną cukinię i gotujemy jeszcze przez 10 minut, dopóki cukinia nie stanie się miękka.
5. Krok
Na końcu dodajemy starty parmezan i dokładnie mieszamy risotto, aby ser się roztopił.