REKLAMA
Źródło: eugen-barbus-images from Canva
Ryż na mleku z budyniem
Klasyczny przepis na ryż na mleku o przyjemnym smaku wanilii i malin.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Ryż mleczny
- 200 g Ryż
- 600 ml Mleka
- 2 szt Cukier
- 1 szt cukier waniliowy
- 1 szczypta Sól
Pozostałe
- 1 pakiet budyń waniliowy
- 500 ml Mleko
- maliny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
W garnku ugotuj ryż, mleko, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Mieszaj, aż ryż uzyska kremową konsystencję.
2. Krok
Puddingowy proszek wymieszaj z mlekiem i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
3. Krok
Gotowy ryż wymieszaj z puddingiem.
4. Krok
Podajemy z malinami.