REKLAMA

Źródło: FB: Diety i różne porady dietetyczne

Ryba w Warzywach

Przepis na pyszną rybę pieczoną w warzywach, idealne danie na obiad. To danie jest proste do przygotowania, zdrowe i pełne smaku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g filetu z białej ryby Dodano do
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej Dodano do
  • 1 brokuł Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 6 ząbków czosnku Dodano do
  • 1 Objętość koperku Dodano do
  • sok z cytryny Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Dodano do
  • 1 łyżeczka soli morskiej Dodano do
  • kalafior Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

2. Krok

Kalafiora i brokuł pokrój na różyczki. Marchewkę pokrój w plasterki.

3. Krok

Fasolkę pokrój na kawałki.

4. Krok

Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kalafiora, brokuły, marchewkę i fasolkę.

5. Krok

Dopraw ziołami prowansalskimi.

6. Krok

Umyć i osuszyć rybę. Doprawić solą i pieprzem.

7. Krok

Umieścić warzywa w formie z czosnkiem.

8. Krok

Ułożyć rybę na warzywach i posypać koperkiem.

9. Krok

Na koniec skropić sokiem z cytryny.

10. Krok

Piec rybę w piekarniku przez 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy