REKLAMA
Źródło: FB: Diety i różne porady dietetyczne
Ryba w Warzywach
Przepis na pyszną rybę pieczoną w warzywach, idealne danie na obiad. To danie jest proste do przygotowania, zdrowe i pełne smaku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g filetu z białej ryby
- 200 g zielonej fasolki szparagowej
- 1 brokuł
- 2 marchewki
- 6 ząbków czosnku
- 1 Objętość koperku
- sok z cytryny
- 1 Łyżka oleju
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka soli morskiej
- kalafior
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
2. Krok
Kalafiora i brokuł pokrój na różyczki. Marchewkę pokrój w plasterki.
3. Krok
Fasolkę pokrój na kawałki.
4. Krok
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kalafiora, brokuły, marchewkę i fasolkę.
5. Krok
Dopraw ziołami prowansalskimi.
6. Krok
Umyć i osuszyć rybę. Doprawić solą i pieprzem.
7. Krok
Umieścić warzywa w formie z czosnkiem.
8. Krok
Ułożyć rybę na warzywach i posypać koperkiem.
9. Krok
Na koniec skropić sokiem z cytryny.
10. Krok
Piec rybę w piekarniku przez 20 minut.