REKLAMA

Źródło: Langan from Canva

Ryba w cieście naleśnikowym

Przepis na pyszne danie rybę w cieście naleśnikowym, które smakuje całej naszej rodzinie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 filety z ryby Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 szkło Mleka Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • łyżka masła Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Najpierw musimy przygotować ciasto naleśnikowe. Właśnie takie, jak to, z którego robimy tradycyjne naleśniki. W misce łączymy mąkę, jajko i mleko, a następnie mieszamy do momentu, aż ciasto będzie gładkie. Na końcu dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

2. Krok

Umieszczamy filety ryby na desce do krojenia i delikatnie je osuszamy. Jest to ważny krok, ponieważ dzięki temu ciasto lepiej przylega do ryby.

3. Krok

Każdą rybę delikatnie solimy i pieprzymy z obu stron. Uważaj, aby nie przesolić - pamiętaj, że ciasto także jest lekko przyprawione.

4. Krok

Następnie każdy filet maczamy w cieście naleśnikowym. Upewnij się, że cała ryba jest dobrze pokryta cieście.

5. Krok

Na patelni podgrzewamy masło z olejem. Kiedy będzie już gorące, wkładamy rybę i smażymy do momentu, aż będzie złoto-brązowa z obu stron.

6. Krok

Po usmażeniu ryby odkładamy ją na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy