REKLAMA

Źródło: Langan from Canva

Ryba w cieście naleśnikowym

Przepis na pyszne danie rybę w cieście naleśnikowym, które smakuje całej naszej rodzinie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 filety z ryby Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 szkło Mleka Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • łyżka masła Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Najpierw musimy przygotować ciasto naleśnikowe. Właśnie takie, jak to, z którego robimy tradycyjne naleśniki. W misce łączymy mąkę, jajko i mleko, a następnie mieszamy do momentu, aż ciasto będzie gładkie. Na końcu dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

2. Krok

Umieszczamy filety ryby na desce do krojenia i delikatnie je osuszamy. Jest to ważny krok, ponieważ dzięki temu ciasto lepiej przylega do ryby.

3. Krok

Każdą rybę delikatnie solimy i pieprzymy z obu stron. Uważaj, aby nie przesolić - pamiętaj, że ciasto także jest lekko przyprawione.

4. Krok

Następnie każdy filet maczamy w cieście naleśnikowym. Upewnij się, że cała ryba jest dobrze pokryta cieście.

5. Krok

Na patelni podgrzewamy masło z olejem. Kiedy będzie już gorące, wkładamy rybę i smażymy do momentu, aż będzie złoto-brązowa z obu stron.

6. Krok

Po usmażeniu ryby odkładamy ją na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Szybkie posiłki

2025 przepisy

Ciasta

378 przepisy