REKLAMA
Źródło: FB: Varenie je radosť
Roladki wieprzowe z kiszoną kapustą
Smaczne roladki wieprzowe wypełnione kiszoną kapustą, które są doskonałe dla wszystkich miłośników mięsa i kapusty.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso i farsz
- 500 g Wieprzowina (kotlety)
- 500 g kapusta kiszona
- 1 szt duża cebula
- 2 szt ząbki czosnku
- 100 g bekon
Sos
- 500 ml woda
- 1 łyżeczka mielona czerwona papryka
- 2 łyżka stołowa mąka samozbrylająca
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Mięso kroimy na kotlety, rozklepujemy, solimy, pieprzymy i każdy kotlet obtaczamy w mące.
2. Krok
Na patelnię smażymy pokrojoną cebulę i czosnek na boczku, dodajemy kiszoną kapustę i dusimy nieco.
3. Krok
Na mięso kładziemy przygotowaną mieszankę kapusty i ciasno zwijamy roladki. Związujemy je.
4. Krok
Zawijamy są smażone na patelni ze wszystkich stron.
5. Krok
Do blaszki wkładamy rolady, zalewamy wodą, dodajemy wodę, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 ° C i pieczemy przez 30 minut.
6. Krok
Zagęszczamy sos i dodajemy mieloną paprykę. Następnie sos polewamy roladkami i pieczemy kolejne 20 minut.
7. Krok
Podajemy gotowe rolady z ziemniakami.