REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Roladki wieprzowe z kiszoną kapustą

Smaczne roladki wieprzowe wypełnione kiszoną kapustą, które są doskonałe dla wszystkich miłośników mięsa i kapusty.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso i farsz

  • 500 g Wieprzowina (kotlety) Dodano do
  • 500 g kapusta kiszona Dodano do
  • 1 szt duża cebula Dodano do
  • 2 szt ząbki czosnku Dodano do
  • 100 g bekon Dodano do

Sos

  • 500 ml woda Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona czerwona papryka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa mąka samozbrylająca Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Mięso kroimy na kotlety, rozklepujemy, solimy, pieprzymy i każdy kotlet obtaczamy w mące.

2. Krok

Na patelnię smażymy pokrojoną cebulę i czosnek na boczku, dodajemy kiszoną kapustę i dusimy nieco.

3. Krok

Na mięso kładziemy przygotowaną mieszankę kapusty i ciasno zwijamy roladki. Związujemy je.

4. Krok

Zawijamy są smażone na patelni ze wszystkich stron.

5. Krok

Do blaszki wkładamy rolady, zalewamy wodą, dodajemy wodę, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 ° C i pieczemy przez 30 minut.

6. Krok

Zagęszczamy sos i dodajemy mieloną paprykę. Następnie sos polewamy roladkami i pieczemy kolejne 20 minut.

7. Krok

Podajemy gotowe rolady z ziemniakami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy