REKLAMA
Źródło: FB: Varenie je radosť
Rolada z mięsa indyka z serem i szpinakiem
Smaczna rolada z mięsa indyka z serem i szpinakiem jest idealnym wyborem na danie główne. Jest prosta w przygotowaniu i z pewnością polubią ją wszyscy członkowie Twojej rodziny.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
skladniki
- 800 g Mięso indyczka
- 2 szt The Onion
- 2 goździki czosnek
- 1 szt duże jajko
- 200 ml olej
- 1 szt Sól, pieprz i papryka do smaku
Nadzienie
- 200 g ser twardy
- 200 g Szpinak
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Rozbicie mięsa z indyka na cienkie plastry, posolić, popieprzyć i posmarować startym czosnkiem i posiekaną cebulą.
2. Krok
Na mięso połóż plastry twardego sera i posiekany szpinak z podsmażonym szpinakiem. Roladę mocno zawijaj.
3. Krok
W dużym rondlu rozgrzej olej i obsmaż roladę ze wszystkich stron na złoty kolor.
4. Krok
Przenieś roladę do brytfanny i piecz w piekarniku przez około godzinę. Podczas pieczenia rolady kilka razy polej sokiem z brytfanny.
5. Krok
Możemy podawać z ryżem.