REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Rolada z mięsa indyka z serem i szpinakiem

Smaczna rolada z mięsa indyka z serem i szpinakiem jest idealnym wyborem na danie główne. Jest prosta w przygotowaniu i z pewnością polubią ją wszyscy członkowie Twojej rodziny.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

skladniki

  • 800 g Mięso indyczka Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 1 szt duże jajko Dodano do
  • 200 ml olej Dodano do
  • 1 szt Sól, pieprz i papryka do smaku Dodano do

Nadzienie

  • 200 g ser twardy Dodano do
  • 200 g Szpinak Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Rozbicie mięsa z indyka na cienkie plastry, posolić, popieprzyć i posmarować startym czosnkiem i posiekaną cebulą.

2. Krok

Na mięso połóż plastry twardego sera i posiekany szpinak z podsmażonym szpinakiem. Roladę mocno zawijaj.

3. Krok

W dużym rondlu rozgrzej olej i obsmaż roladę ze wszystkich stron na złoty kolor.

4. Krok

Przenieś roladę do brytfanny i piecz w piekarniku przez około godzinę. Podczas pieczenia rolady kilka razy polej sokiem z brytfanny.

5. Krok

Możemy podawać z ryżem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy