REKLAMA

Źródło: Youtube

Puszyste racuchy na maślance

Racuchy na maślance to idealne danie na weekendowe śniadanie lub jako słodki dodatek do popołudniowej kawy. Smakują najlepiej na ciepło, ale równie dobrze smakują na zimno.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżki cukru Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 1 szkło maślanki Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.

2. Krok

2. Dodaj jajka, maślankę i mleko, i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.

3. Krok

3. Rozgrzej olej na patelni.

4. Krok

4. Nałóż łyżką porcje ciasta na patelnię i smaż z jednej strony na złoty kolor, następnie przewróć i smaż drugą stronę.

5. Krok

5. Gotowe racuchy wyłóż na talerz i posyp cukrem pudrem.

Uwagi (1)

Ile mąki?

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy