REKLAMA
Źródło: Youtube
Puszyste racuchy na maślance
Racuchy na maślance to idealne danie na weekendowe śniadanie lub jako słodki dodatek do popołudniowej kawy. Smakują najlepiej na ciepło, ale równie dobrze smakują na zimno.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 2 jajka
- 1 szkło maślanki
- Olej do smażenia
- cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
2. Krok
2. Dodaj jajka, maślankę i mleko, i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
3. Krok
3. Rozgrzej olej na patelni.
4. Krok
4. Nałóż łyżką porcje ciasta na patelnię i smaż z jednej strony na złoty kolor, następnie przewróć i smaż drugą stronę.
5. Krok
5. Gotowe racuchy wyłóż na talerz i posyp cukrem pudrem.
Ile mąki?