REKLAMA
Źródło: Milanfoto from Getty Images Signature
Puree ziemniaczane z wieprzowiną
Klasyczny przepis, który pokochasz. Puree ziemniaczane z pysznym kawałkiem wieprzowiny, który ogrzewa w chłodne dni. Przepis jest prosty i zaskoczy Cię swoim wyjątkowym smacznym rezultatem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Puree z ziemniaków
- 1 kg ziemniaki
- 100 ml mleko
- 50 g masło
- Sól
Wieprzowina
- 1 kg polędwica wieprzowa
- 1 kawałek Sól, pieprz, czosnek według smaku
- 1 szt Olej do smażenia
- 1 szt marchewki
- mąka samozbrylająca
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Obieramy ziemniaki, kroimy je na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Krok
Kiedy ziemniaki są ugotowane na miękko, odcedzamy je i dodajemy mleko i masło.
3. Krok
Ziemniaki rozgniatamy na delikatne puree.
4. Krok
Wieprzowinę kroimy, przyprawiamy, posypujemy czosnkiem i smażymy na patelni z obu stron.
5. Krok
Następnie polewamy go wodą i gotujemy około 40 minut razem z drobno pokrojoną marchewką.
6. Krok
Pod koniec gotowania zagęszczamy sos mąką.