REKLAMA

Źródło: Milanfoto from Getty Images Signature

Puree ziemniaczane z wieprzowiną

Klasyczny przepis, który pokochasz. Puree ziemniaczane z pysznym kawałkiem wieprzowiny, który ogrzewa w chłodne dni. Przepis jest prosty i zaskoczy Cię swoim wyjątkowym smacznym rezultatem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Puree z ziemniaków

  • 1 kg ziemniaki Dodano do
  • 100 ml mleko Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
  • Sól Dodano do

Wieprzowina

  • 1 kg polędwica wieprzowa Dodano do
  • 1 kawałek Sól, pieprz, czosnek według smaku Dodano do
  • 1 szt Olej do smażenia Dodano do
  • 1 szt marchewki Dodano do
  • mąka samozbrylająca Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Obieramy ziemniaki, kroimy je na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.

2. Krok

Kiedy ziemniaki są ugotowane na miękko, odcedzamy je i dodajemy mleko i masło.

3. Krok

Ziemniaki rozgniatamy na delikatne puree.

4. Krok

Wieprzowinę kroimy, przyprawiamy, posypujemy czosnkiem i smażymy na patelni z obu stron.

5. Krok

Następnie polewamy go wodą i gotujemy około 40 minut razem z drobno pokrojoną marchewką.

6. Krok

Pod koniec gotowania zagęszczamy sos mąką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy