REKLAMA

Źródło: Milanfoto from Getty Images Signature

Puree ziemniaczane z wieprzowiną

Klasyczny przepis, który pokochasz. Puree ziemniaczane z pysznym kawałkiem wieprzowiny, który ogrzewa w chłodne dni. Przepis jest prosty i zaskoczy Cię swoim wyjątkowym smacznym rezultatem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Puree z ziemniaków

  • 1 kg ziemniaki Dodano do
  • 100 ml mleko Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
  • Sól Dodano do

Wieprzowina

  • 1 kg polędwica wieprzowa Dodano do
  • 1 kawałek Sól, pieprz, czosnek według smaku Dodano do
  • 1 szt Olej do smażenia Dodano do
  • 1 szt marchewki Dodano do
  • mąka samozbrylająca Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Obieramy ziemniaki, kroimy je na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.

2. Krok

Kiedy ziemniaki są ugotowane na miękko, odcedzamy je i dodajemy mleko i masło.

3. Krok

Ziemniaki rozgniatamy na delikatne puree.

4. Krok

Wieprzowinę kroimy, przyprawiamy, posypujemy czosnkiem i smażymy na patelni z obu stron.

5. Krok

Następnie polewamy go wodą i gotujemy około 40 minut razem z drobno pokrojoną marchewką.

6. Krok

Pod koniec gotowania zagęszczamy sos mąką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy