Źródło: Pixabay: ReinhardThrainer
Pstrąg pieczony w całości
Mięso ryby łatwo oddziela się od ości tylko wtedy, gdy jest wystarczająco ugotowane. Jeśli mięso przykleja się do ości, oznacza to, że ryba jest nadal surowa.
Składniki
- 4 wszystko Pstrąg
- 4 Wątek Świeży rozmaryn
- 4 db cytryna
- Doprawić delikatnie solą i pieprzem
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
Procedura
Dokładnie oczyść pstrągi i osusz je. Jest to ważne, aby zapewnić idealne przyrumienienie ryby podczas gotowania.
Umieść 1-1 gałązkę rozmarynu i krążki cytryny w brzuchu ryby. Cytryna i rozmaryn dodadzą rybie subtelnego smaku, nie przytłaczając naturalnego smaku pstrąga.
Posolić i popieprzyć wewnątrz i na zewnątrz.
Umieść rybę w grillu lub na ruszcie do grillowania i smaż z obu stron przez 7-10 minut na złoty kolor. Uważaj, aby nie przypalić ryby, ponieważ zbyt wysoki płomień może łatwo spalić zewnętrzną stronę ryby, podczas gdy wnętrze może być nadal surowe.
Podawać ze świeżymi warzywami i plasterkiem cytryny.