REKLAMA

Źródło: Pixabay: ReinhardThrainer

Pstrąg pieczony w całości

Mięso ryby łatwo oddziela się od ości tylko wtedy, gdy jest wystarczająco ugotowane. Jeśli mięso przykleja się do ości, oznacza to, że ryba jest nadal surowa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 wszystko Pstrąg Dodano do
  • 4 Wątek Świeży rozmaryn Dodano do
  • 4 db cytryna Dodano do
  • Doprawić delikatnie solą i pieprzem Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Dokładnie oczyść pstrągi i osusz je. Jest to ważne, aby zapewnić idealne przyrumienienie ryby podczas gotowania.

2. Krok

Umieść 1-1 gałązkę rozmarynu i krążki cytryny w brzuchu ryby. Cytryna i rozmaryn dodadzą rybie subtelnego smaku, nie przytłaczając naturalnego smaku pstrąga.

3. Krok

Posolić i popieprzyć wewnątrz i na zewnątrz.

4. Krok

Umieść rybę w grillu lub na ruszcie do grillowania i smaż z obu stron przez 7-10 minut na złoty kolor. Uważaj, aby nie przypalić ryby, ponieważ zbyt wysoki płomień może łatwo spalić zewnętrzną stronę ryby, podczas gdy wnętrze może być nadal surowe.

5. Krok

Podawać ze świeżymi warzywami i plasterkiem cytryny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy