REKLAMA

Źródło: angorius from Getty Images

Pstrąg pieczony na patelni

Idealny przepis na pstrąga pieczonego na patelni, który można mieć na stole w pół godziny.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 kawałek Cały pstrąg Dodano do
  • Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 kawałek czosnek Dodano do
  • 50 gramy Masło Dodano do
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj pstrąga, dopraw solą i pieprzem z obu stron.

2. Krok

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Ostrożnie, patelnia musi być naprawdę gorąca, aby pstrąg ładnie się pokrył i utworzyła się chrupiąca skórka.

3. Krok

Smażyć pstrąga na patelni przez około 5 minut z każdej strony. Gdy pstrąg będzie gotowy, odłóż go na bok i rozpuść masło na tej samej patelni.

4. Krok

Dodaj sok z cytryny, wyciśnięty czosnek do masła i wszystko dobrze wymieszaj. Posmaruj pstrąga masłem cytrynowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy