REKLAMA
Źródło: Canva
Prosty i szybki przepis na wspaniałą zupę szpinakową z zagubionym jajkiem
Zupa szpinakowa z zagubionym jajkiem
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 ziemniak
- 1 cebula żółta
- 2 ks czosnek
- 300 g świeży szpinak
- 1 dcl mleko
- 2 ks jajko
- sól
- pieprz czarny mielony
- woda
- 1 Łyżka oleju
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.
2. Krok
Gdy będzie miał złoty kolor dodajemy dokładnie umyty szpinak.
3. Krok
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i zalać wodą. Doprawić solą i pieprzem.
4. Krok
Gotować do miękkości. Zblendować zupę. Dodać mleko do miękkości i chwilę pogotować. Dodać sól w zależności od potrzeb.
5. Krok
Przygotować jajka do zupy. Zagotować wodę. dodać 1 łyżkę octu. Wbij jajko do szklanki. Gdy woda się zagotuje, zawirować ją i ostrożnie włożyć jajko do wiru. Gotować przez 3 minuty.