REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/XZp06SLOpEN9osfJMasK/83292a67c1966c3d87f8a58393c9cc.jpeg)
Proste surowe ciasto
Przepis na pyszne i łatwe surowe ciasto z borówkami.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
Surowce
- 50 g nerkowce
- 2 szt dzięcioły bezkamieniste
Pozyskano z
- 50 g nerkowce
- 100 g jagody
- 1 Łyżka olej kokosowy
- 2 Sztuka Daty
Ornament
- jagody
- miętowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Daktyle wymieszać z nerkowcami.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/XZp06SLOpEN9osfJMasK/5e40355c4de59635ce9bcec954c70d.jpeg)
2. Krok
Powstałą masę wyłożyć na dno formy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/XZp06SLOpEN9osfJMasK/a9ea750528a3538b5320155a38bdf3.jpeg)
3. Krok
Przygotuj nadzienie. Wymieszaj nerkowce, daktyle, borówki i olej kokosowy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/XZp06SLOpEN9osfJMasK/2f96020aee3ea381710b11c8435e51.jpeg)
4. Krok
Przygotowane nadzienie wyłożyć na surowy spód tortu. Wstawić surowe ciasto do lodówki do zastygnięcia na co najmniej 4 godziny. Udekoruj świeżymi borówkami i listkami mięty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/XZp06SLOpEN9osfJMasK/b32c315f47101c5d0be735eea321ec.jpeg)