REKLAMA
Źródło: iko636 from Getty Images
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym, idealne na obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 800 g Polędwica wieprzowa
- Sól i mielony czarny pieprz
- 3 kawałek The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 200 ml Kwaśna śmietana
- 100 ml białe wino wytrawne
- Olej do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Najpierw oczyść i pokrój polędwiczki wieprzowe. Następnie posolić i popieprzyć i usmażyć na patelni na oleju z każdej strony. Następnie wyjmij mięso i odłóż na bok.
2. Krok
Na tej samej patelni dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek i smaż je na złoty kolor. Po kilku minutach dodaj białe wino i pozwól mu odparować. Następnie dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.
3. Krok
Teraz najważniejsza część - dodaj zrumienione mięso z powrotem do sosu i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.