REKLAMA

Źródło: Roman Bjuty from Getty Images

Polędwiczki wieprzowe na patelni

Polędwiczki wieprzowe smażone na patelni to jedno z moich ulubionych dań. Przygotowuję ją często dla mojej rodziny i przyjaciół i zawsze spotyka się z entuzjazmem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g polędwica wieprzowa Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 2 větvičky Rozmaryn Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • sól Dodano do
  • Pieprz mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zacznij od oczyszczenia polędwicy wieprzowej ze ścięgien i tłuszczu. Posól i popieprz mięso. Połowę masła umieścić na patelni i roztopić na średnim ogniu. Podsmaż polędwiczki wieprzowe ze wszystkich stron na złoty kolor. Jest to ważne, ponieważ nada jej piękny złoty kolor i zatrzyma soki w środku.

2. Krok

Jeśli lubisz czosnek i rozmaryn, dodaj je do mięsa. Ja osobiście je uwielbiam, więc używam ich przy każdej okazji. Po zrumienieniu, umieść mięso w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i piecz przez około 10 minut.

3. Krok

Gdy mięso będzie gotowe, wyjąć je z piekarnika i odstawić na chwilę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy