REKLAMA

Źródło: Pixabay: PublicDomainPictures

Pizza czteroseryjna

Klasyk włoskiej kuchni, pizza czteroseryjna z czterema różnymi pysznymi serami. Chrupiące ciasto i roztopione sery tworzą harmonijną całość.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 500 g Ciasto na pizzę Dodano do

Dodatki

  • 100 g Ser mozzarella Dodano do
  • 100 g Ser gorgonzola Dodano do
  • 100 g Ser parmezan Dodano do
  • 100 g Ser feta Dodano do
  • 200 g Sos do pizzy Dodano do
  • 1 krawędź noża oregano Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Nagrzewanie piekarnika do 230 stopni.

2. Krok

Rozwałkuj ciasto na kształt pizzy.

3. Krok

Rozsmarowywanie sosu do pizzy na cieście.

4. Krok

Rozdzielanie czterech serów na pizzy.

5. Krok

Posypywanie oregano na wierzch.

6. Krok

Piecz pizzę w piekarniku, dopóki ser nie stopi się i nie stanie się złoty (około 15-20 minut).

7. Krok

Wyjęcie pizzy z piekarnika i pokrojenie na kawałki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy