REKLAMA

Źródło: Pixabay: PublicDomainPictures

Pizza czteroseryjna

Klasyk włoskiej kuchni, pizza czteroseryjna z czterema różnymi pysznymi serami. Chrupiące ciasto i roztopione sery tworzą harmonijną całość.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 500 g Ciasto na pizzę Dodano do

Dodatki

  • 100 g Ser mozzarella Dodano do
  • 100 g Ser gorgonzola Dodano do
  • 100 g Ser parmezan Dodano do
  • 100 g Ser feta Dodano do
  • 200 g Sos do pizzy Dodano do
  • 1 krawędź noża oregano Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Nagrzewanie piekarnika do 230 stopni.

2. Krok

Rozwałkuj ciasto na kształt pizzy.

3. Krok

Rozsmarowywanie sosu do pizzy na cieście.

4. Krok

Rozdzielanie czterech serów na pizzy.

5. Krok

Posypywanie oregano na wierzch.

6. Krok

Piecz pizzę w piekarniku, dopóki ser nie stopi się i nie stanie się złoty (około 15-20 minut).

7. Krok

Wyjęcie pizzy z piekarnika i pokrojenie na kawałki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy