REKLAMA
Źródło: Pixabay: PublicDomainPictures
Pizza czteroseryjna
Klasyk włoskiej kuchni, pizza czteroseryjna z czterema różnymi pysznymi serami. Chrupiące ciasto i roztopione sery tworzą harmonijną całość.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Ciasto
- 500 g Ciasto na pizzę
Dodatki
- 100 g Ser mozzarella
- 100 g Ser gorgonzola
- 100 g Ser parmezan
- 100 g Ser feta
- 200 g Sos do pizzy
- 1 krawędź noża oregano
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Nagrzewanie piekarnika do 230 stopni.
2. Krok
Rozwałkuj ciasto na kształt pizzy.
3. Krok
Rozsmarowywanie sosu do pizzy na cieście.
4. Krok
Rozdzielanie czterech serów na pizzy.
5. Krok
Posypywanie oregano na wierzch.
6. Krok
Piecz pizzę w piekarniku, dopóki ser nie stopi się i nie stanie się złoty (około 15-20 minut).
7. Krok
Wyjęcie pizzy z piekarnika i pokrojenie na kawałki.