REKLAMA

Źródło: Pixabay

Pierś z kurczaka w panko

Pyszny i chrupiący, panierowany kurczak w panko - idealny pomysł na smaczny i szybki obiad. To danie można serwować z różnymi dodatkami, takimi jak frytki, ryż, warzywa czy sałatka. Przygotowanie jest proste i zajmuje niewiele czasu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 piersi z kurczaka Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 12 łyżeczki papryki słodkiej Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Piersi z kurczaka obsmażamy na patelni z dwóch stron (po około 3 minuty z każdej), po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego.

2. Krok

W jednej miseczce mieszamy mąkę, paprykę oraz czosnek w proszku. W drugiej roztrzepujemy jajka, a w trzeciej umieszczamy bułkę panko.

3. Krok

Każdą pierś z kurczaka moczymy kolejno w mące, jajku i panko, upewniając się, że cała jest pokryta panierką.

4. Krok

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy piersi z obu stron na złoty kolor.

5. Krok

Podajemy kurczaka gorącego z ulubionymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy