REKLAMA
Pierniczki świąteczne na Boże Narodzenie
REKLAMA
Składniki
porcje
40
- 400 g mąka orkiszowa
- 170 g cukier puder
- 50 g Masło wysokiej jakości
- 2 jajko
- 1 łyżeczka Rum
- 3 łyżka stołowa Miód
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżka stołowa przyprawy do piernika
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw w lodówce na godzinę. Po wyjęciu ciasta z lodówki, pozwól mu trochę zmięknąć, rozwałkuj je na posypanej mąką desce i wytnij. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 5-7 minut. ❤️