REKLAMA

Źródło: Saminaleo from Getty Images

Pieczony udziec barani w folii

Delikatny pieczony udziec barani w folii.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kawałek Cały udziec barani Dodano do
  • 2 gałązki Rozmaryn Dodano do
  • 4 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do przyprawienia Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Umyć i osuszyć udziec barani, a następnie posypać pieprzem i solą.

2. Krok

Obierz ząbki czosnku i pokrój w cienkie plasterki. Opłucz rozmaryn i wyrwij igły. Następnie drobno pokroić mięso i nadziać je czosnkiem i rozmarynem.

3. Krok

Posmaruj udko oliwą z oliwek i zawiń w folię.

4. Krok

Umieść owinięte folią udo w piekarniku i piecz przez około 1,5 godziny. Po upływie tego czasu ostrożnie zdejmij folię i pozostaw mięso w piekarniku na kolejne 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy