REKLAMA
Źródło: Canva
Pieczony schab
Szukasz szybkiego i sprawdzonego przepisu na niedzielny obiad? Pieczony schab to świetna propozycja.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg schabu
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
W misce połącz oliwę sól, pieprz majeranek i starty czosnek. Wymieszaj i odstaw.Natrzyj mięso marynatą i upewnij się, że całe mięso jest przykryte. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny lub na całą noc.
2. Krok
180 następnie rozgrzej piekarnik do stopni Celsjusza. Mięso zawiń w folię. Upewnij się, że możesz otworzyć folię w piekarniku
3. Krok
40 aby odsłonić górną część mięsa. Schab ułóż w brytfannie i wstaw do piekarnika. Piecz około minut 40 następnie otwórz folię i piecz przez kolejne 20, aby zrumienić mięso.