REKLAMA
Pieczony filet rybny
Ciekawy sposób na przygotowanie filetów rybnych.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 900 g filety rybne
- 200 g ser eydam
- 1 jajko
- 6 goździki czosnek
- 1 Łyżka Musztarda
- sól
- pieprz czarny mielony
- 200 ml kwaśna śmietana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Filety rybne ułożyć w natłuszczonym naczyniu do pieczenia, doprawić solą i pieprzem oraz natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Przykryć folią i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut.
2. Krok
Do śmietany dodać starty ser, jajko, musztardę. Posmaruj filety tą mieszanką i piecz przez dziesięć minut. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.