REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/KXSHb15W1VSLmIDh2vWo/c3e88b9f422f3128fe9d041c2779c5.jpeg)
Źródło: Pixabay
Pieczone udka kurczaka
Przepis na klasyczne uda z kurczaka, które są smarowane marynatą i pieczone w torebce do pieczenia.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt udka z kurczaka
- 2 łyżka stołowa oleju
- 2 łyżka stołowa sos sojowy
- 2 łyżka stołowa Miód
- 4 goździki Czosnek
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
85 min.
1. Krok
Umyj i osusz udka z kurczaka. Następnie je posól i przypraw.
2. Krok
Przygotowujemy marynatę w misce. Mieszamy olej, sos sojowy, miód i przeciśnięty czosnek.
3. Krok
Kurczak nacieramy marynatą i wkładamy do rękawa do pieczenia.
4. Krok
Woreczek zamykamy i wstawiamy na blachę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 60 minut. Po 30 minutach możemy delikatnie przekręcić woreczek, aby mięso było równomiernie upieczone.