REKLAMA

Źródło: Pixabay

Pieczone udka kurczaka

Przepis na klasyczne uda z kurczaka, które są smarowane marynatą i pieczone w torebce do pieczenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 szt udka z kurczaka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oleju Dodano do
  • 2 łyżka stołowa sos sojowy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Miód Dodano do
  • 4 goździki Czosnek Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

85 min.
1. Krok

Umyj i osusz udka z kurczaka. Następnie je posól i przypraw.

2. Krok

Przygotowujemy marynatę w misce. Mieszamy olej, sos sojowy, miód i przeciśnięty czosnek.

3. Krok

Kurczak nacieramy marynatą i wkładamy do rękawa do pieczenia.

4. Krok

Woreczek zamykamy i wstawiamy na blachę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 60 minut. Po 30 minutach możemy delikatnie przekręcić woreczek, aby mięso było równomiernie upieczone.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy