REKLAMA

Źródło: Pixabay

Pieczone udka kurczaka

Przepis na klasyczne uda z kurczaka, które są smarowane marynatą i pieczone w torebce do pieczenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 szt udka z kurczaka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oleju Dodano do
  • 2 łyżka stołowa sos sojowy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Miód Dodano do
  • 4 goździki Czosnek Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

85 min.
1. Krok

Umyj i osusz udka z kurczaka. Następnie je posól i przypraw.

2. Krok

Przygotowujemy marynatę w misce. Mieszamy olej, sos sojowy, miód i przeciśnięty czosnek.

3. Krok

Kurczak nacieramy marynatą i wkładamy do rękawa do pieczenia.

4. Krok

Woreczek zamykamy i wstawiamy na blachę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 60 minut. Po 30 minutach możemy delikatnie przekręcić woreczek, aby mięso było równomiernie upieczone.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy