REKLAMA

Źródło: stockfotocz from Getty Images

Pieczone plastry karkówki w piekarniku

Zawsze miałem świetne doświadczenia z mięsem z karkówki pieczonym w piekarniku. Nadaje się na świąteczny stół.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg Karkówka wieprzowa Dodano do
  • 4 Goździki Czosnek Dodano do
  • sól Dodano do
  • Mielony czarny pieprz Dodano do
  • papryka Dodano do
  • przyprawy curry Dodano do
  • 4 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 3 kawałek The Onion Dodano do
  • 12 Puchar Piwa Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Najpierw umyj szyję i osusz ją ręcznikiem papierowym.

2. Krok

Następnie pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm.

3. Krok

Posolić i popieprzyć plastry karkówki oraz posypać papryką i przyprawą curry.

4. Krok

Obierz i zmiażdż czosnek.

5. Krok

Przyprawione mięso natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na około godzinę.

6. Krok

Następnie smażyć z obu stron na gorącej oliwie z oliwek, aż skórka stanie się złotobrązowa.

7. Krok

Umieść opieczone kromki w naczyniu do zapiekania i połóż na każdej kromce krążek pokrojonej cebuli.

8. Krok

Dodajemy pół szklanki piwa i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1 godzinę. 9. Zdecydowanie polecam nie zapominać o podlewaniu mięsa piwem od czasu do czasu podczas pieczenia, aby zachować jego soczystość.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy