REKLAMA
Źródło: Elena Katkova from Getty Images
Pieczone kasztany
Przepis na smaczne pieczone kasztany, które nadają się na przykład na spotkanie z przyjaciółmi.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 500 g świeże kasztany
- sól
- woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Zacznijmy od wyboru świeżych i pełnych kasztanów.
2. Krok
Robimy małe nacięcie na szerszej stronie kasztana, aby nie rozpadły się podczas pieczenia, co z mojego doświadczenia jest bardzo nieprzyjemne i powoduje niepotrzebny bałagan w piekarniku.
3. Krok
Umieść kasztany na blasze do pieczenia i lekko je posól.
4. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i umieść w nim blachę do pieczenia z kasztanami. Piec przez 25-30 minut, do uzyskania złotego koloru. Sprawdzaj kasztany, aby się nie przypaliły.
5. Krok
Po upieczeniu pozostaw je na chwilę do ostygnięcia, a następnie możesz je obrać i zjeść.