REKLAMA

Źródło: Elena Katkova from Getty Images

Pieczone kasztany

Przepis na smaczne pieczone kasztany, które nadają się na przykład na spotkanie z przyjaciółmi.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 500 g świeże kasztany Dodano do
  • sól Dodano do
  • woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Zacznijmy od wyboru świeżych i pełnych kasztanów.

2. Krok

Robimy małe nacięcie na szerszej stronie kasztana, aby nie rozpadły się podczas pieczenia, co z mojego doświadczenia jest bardzo nieprzyjemne i powoduje niepotrzebny bałagan w piekarniku.

3. Krok

Umieść kasztany na blasze do pieczenia i lekko je posól.

4. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i umieść w nim blachę do pieczenia z kasztanami. Piec przez 25-30 minut, do uzyskania złotego koloru. Sprawdzaj kasztany, aby się nie przypaliły.

5. Krok

Po upieczeniu pozostaw je na chwilę do ostygnięcia, a następnie możesz je obrać i zjeść.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy