REKLAMA

Źródło: 4kodiak from Getty Images Signature

Pieczona szynka z dzika

Klasyczna pieczona szynka z dzika to doskonały wybór na rodzinny obiad lub uroczysty posiłek. Mięso dzika ma intensywny, wyrazisty smak, który doskonale komponuje się z wytrawnymi przyprawami i ziołami. Podana z pieczonymi ziemniakami i sosem z dzikich jagód, ta szynka z pewnością zaspokoi apetyt każdego miłośnika dziczyzny.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg szynka z dzika Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szkło białe wino Dodano do
  • 1 łyżeczka sól morska Dodano do
  • 1 łyżeczka świeżo mielony pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Przed rozpoczęciem gotowania upewnij się, że szynka jest dobrze oczyszczona. Następnie natrzyj ją oliwą z oliwek, solą morską i świeżo mielonym pieprzem.

2. Krok

Umieść szynkę w naczyniu żaroodpornym i wlej do niej białe wino. Piecz w piekarniku przez około 3 godziny w temperaturze 180 stopni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy