REKLAMA

Źródło: Pexels

Pieczona golonka

Rozpływająca się w ustach, miękka i soczysta golonka.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 golonki Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 1 Łyżka suszonego tymianku Dodano do
  • 1 Łyżka Papryki Dodano do
  • 1 Łyżka mielonego pieprzu Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

W misce wymieszaj czosnek, sól, tymianek, paprykę, pieprz i olej.

2. Krok

Natrzyj golonkę przygotowanym sosem i pozostaw na 30 minut do 1 godziny, aby przeszła smakiem.

3. Krok

Przenieś golonkę do naczynia do pieczenia, dodaj wodę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C.

4. Krok

Piecz przez 2 godziny, aż mięso będzie miękkie i delikatne.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy