REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Qh4J-RGv0zHFTSvBFUP3/b9cc047b8ce3145b51fdd57a88a172.jpeg)
Źródło: Pexels
Pieczona golonka
Rozpływająca się w ustach, miękka i soczysta golonka.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 golonki
- 2 ząbki czosnku
- 1 Łyżka sól
- 1 Łyżka suszonego tymianku
- 1 Łyżka Papryki
- 1 Łyżka mielonego pieprzu
- 1 Łyżka oleju
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
130 min.
1. Krok
W misce wymieszaj czosnek, sól, tymianek, paprykę, pieprz i olej.
2. Krok
Natrzyj golonkę przygotowanym sosem i pozostaw na 30 minut do 1 godziny, aby przeszła smakiem.
3. Krok
Przenieś golonkę do naczynia do pieczenia, dodaj wodę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C.
4. Krok
Piecz przez 2 godziny, aż mięso będzie miękkie i delikatne.