REKLAMA

Źródło: Szakaly from Getty Images

Pieczeń wieprzowa z czerwoną kapustą

Przepis na pyszną pieczeń wieprzową z czerwoną kapustą.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg udziec wieprzowy Dodano do
  • 1 kawałek przecier pomidorowy Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • mielona czerwona papryka Dodano do
  • olej Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 1 kawałek rosół Dodano do
  • 1 głowa kapusta czerwona Dodano do
  • cukier Dodano do
  • Kminek Dodano do
  • ocet Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Pokrój mięso na grubsze plastry i usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

2. Krok

Następnie umieść mięso na blasze do pieczenia.

3. Krok

Na tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i dodać mieloną czerwoną paprykę.

4. Krok

Wymieszaj puree, sól, pieprz i bulion w wodzie.

5. Krok

Wlać mieszaninę do bulionu, dobrze wymieszać i zalać przygotowane mięso. 6. Przykryć naczynie do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 1 godzinę.

6. Krok

Skarmelizować cukier na kapuście.

7. Krok

Dodaj posiekaną kapustę i zalej niewielką ilością wody.

8. Krok

Dopraw solą, kminkiem i liściem laurowym.

9. Krok

Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 10 minut.

10. Krok

Na koniec dodaj ocet i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy