REKLAMA
Źródło: Szakaly from Getty Images
Pieczeń wieprzowa z czerwoną kapustą
Przepis na pyszną pieczeń wieprzową z czerwoną kapustą.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg udziec wieprzowy
- 1 kawałek przecier pomidorowy
- sól
- pieprz czarny mielony
- mielona czerwona papryka
- olej
- 1 kawałek The Onion
- 1 kawałek rosół
- 1 głowa kapusta czerwona
- cukier
- Kminek
- ocet
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
150 min.
1. Krok
Pokrój mięso na grubsze plastry i usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Krok
Następnie umieść mięso na blasze do pieczenia.
3. Krok
Na tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i dodać mieloną czerwoną paprykę.
4. Krok
Wymieszaj puree, sól, pieprz i bulion w wodzie.
5. Krok
Wlać mieszaninę do bulionu, dobrze wymieszać i zalać przygotowane mięso. 6. Przykryć naczynie do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 1 godzinę.
6. Krok
Skarmelizować cukier na kapuście.
7. Krok
Dodaj posiekaną kapustę i zalej niewielką ilością wody.
8. Krok
Dopraw solą, kminkiem i liściem laurowym.
9. Krok
Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 10 minut.
10. Krok
Na koniec dodaj ocet i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.