REKLAMA
Źródło: FB: Wypróbowane przepisy:ciasteczka,ciasta,sałatki,mięsa...itp
Pieczeń świąteczna
Pieczeń świąteczna pochodzi od mojej babci, która przygotowywała ją na każde święta.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 11⁄2 kg schabu bez kości
- 1⁄2 kg wieprzowego mięsa mielonego
- 1 Objętość pietruszki
- 1⁄2 ks czerwonej papryki
- 1⁄2 ks czerwonej cebuli
- 6 plasterków żółtego sera
- 2 zęby czosnku
- sól
- pieprz
- Majeranek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Pokrój mięso w poprzek, tak aby po rozciągnięciu tworzyło duży kawałek mięsa.
2. Krok
Następnie posyp mięso solą i pieprzem.
3. Krok
Doprawić mięso mielone i dodać zmiażdżony czosnek.
4. Krok
Natkę pietruszki drobno posiekać i posypać nią kawałek mięsa.
5. Krok
Na wierzchu ułożyć plastry sera.
6. Krok
Paprykę i cebulę pokroić w paski i ułożyć na serze.
7. Krok
Rozłóż mięso mielone na wierzchu.
8. Krok
Na koniec posyp wszystko przyprawami, zwiń ciasno i zawiąż sznurkiem.
9. Krok
Zawinąć roladkę w folię.
10. Krok
Umieścić mięso w piekarniku rozgrzanym do 200°C i piec przez 20 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec przez kolejne 70 minut.