REKLAMA
Źródło: Canva
Pieczeń rzymska
Fantastyczna pieczeń z mielonego mięsa. Można podawać na gorąco jako danie główne, lub na zimno.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego
- 1 cebula drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1 jajko
- 1⁄4 szklanki bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 1⁄4 łyżeczki pieprzu
- 1⁄4 szklanki mleka
- 1⁄4 szklanki oliwy z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj mielone mięso, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą,, sól i pieprz.
2. Krok
Ułóż pieczeń na blaszce do pieczenia i piecz przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Uwagi (2)
A co z mlekiem?
A co z mlekiem?