REKLAMA

Źródło: Canva

Pieczeń rzymska

Fantastyczna pieczeń z mielonego mięsa. Można podawać na gorąco jako danie główne, lub na zimno.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 500 g mielonego mięsa wołowego lub cielęcego Dodano do
  • 1 cebula drobno posiekana Dodano do
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 14 szklanki bułki tartej Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • 14 szklanki mleka Dodano do
  • 14 szklanki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj mielone mięso, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą,, sól i pieprz.

2. Krok

Ułóż pieczeń na blaszce do pieczenia i piecz przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Uwagi (2)

Alicja_Grzybowska 12.06.2023

A co z mlekiem?

Alicja_Grzybowska 12.06.2023

A co z mlekiem?

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy