REKLAMA

Źródło: joshuaresnick from Canva

Pieczarki w cieście

Smaczne i chrupiące pieczarki w cieście to doskonała przekąska na przyjęcie lub weekendowy obiad. Są proste w przygotowaniu, a z dodatkiem sosu czosnkowego smakują jeszcze lepiej.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 200 g mąki Dodano do
  • 1 szkło wody gazowanej Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do

Nadzienie

  • 500 g świeżych pieczarek Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 2 Okulary oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, sól, pieprz i wodę gazowaną, aby uzyskać gładkie ciasto. Odstaw na 10 minut, aby ciasto mogło odpocząć.

2. Krok

W międzyczasie oczyść grzyby. Drobno posiekaj czosnek.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej. Każdy plaster pieczarki obtocz w cieście i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

4. Krok

Usmażone pieczarki odsącz na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj gorące z sosem czosnkowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy