REKLAMA

Źródło: joshuaresnick from Canva

Pieczarki w cieście

Smaczne i chrupiące pieczarki w cieście to doskonała przekąska na przyjęcie lub weekendowy obiad. Są proste w przygotowaniu, a z dodatkiem sosu czosnkowego smakują jeszcze lepiej.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 200 g mąki Dodano do
  • 1 szkło wody gazowanej Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do

Nadzienie

  • 500 g świeżych pieczarek Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 2 Okulary oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, sól, pieprz i wodę gazowaną, aby uzyskać gładkie ciasto. Odstaw na 10 minut, aby ciasto mogło odpocząć.

2. Krok

W międzyczasie oczyść grzyby. Drobno posiekaj czosnek.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej. Każdy plaster pieczarki obtocz w cieście i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

4. Krok

Usmażone pieczarki odsącz na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj gorące z sosem czosnkowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy