REKLAMA

Źródło: Qwart from Getty Images

Pekińska kapusta z sosem

Tradycyjne chińskie danie, które składa się z pekińskiej kapusty, sosu i kilku innych składników. Jest idealne na lekki lunch lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główny

  • 1 szt Pekińska kapusta Dodano do
  • 2 szt Papryki Dodano do
  • 3 szt marchewki Dodano do
  • 2 Łyżki Ocet ryżowy Dodano do
  • 1 szt czosnek Dodano do
  • 1 Łyżki imbir Dodano do

Polewa

  • 3 Łyżki sos sojowy Dodano do
  • 1 Łyżki Miód Dodano do
  • 2 Łyżki rosół z kurczaka Dodano do
  • 1 Łyżka skrobia kukurydziana Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Myjemy i kroimy kapustę i warzywa. Czosnek i imbir obieramy i trzemy.

2. Krok

Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, na którym smażymy czosnek i imbir. Dodajemy pokrojoną warzywność i dusimy, aż warzywa zmiękną.

3. Krok

Przygotujemy sos mieszając sos sojowy, miód, rosół z kurczaka i skrobię kukurydzianą. Sos dodajemy do warzyw na patelni i gotujemy, aż sos zgęstnieje.

4. Krok

Podawać jako dodatek do mięs, ryb lub samodzielnie jako lekki wieczorny posiłek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy