REKLAMA

Pasztet z kaczki

Smaczna domowa pasztet

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 The Onion Dodano do
  • 100 g Tekst Dodano do
  • 50 g Angielskiego bekonu Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Łyżka suszonych grzybów Dodano do
  • 500 g Drobiowych wątróbek można użyć również kurczaka Dodano do
  • 150 ml Czerwone wino wytrawne Dodano do
  • Świeży Lub suszony tymianek Dodano do
  • świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
  • sól Według smaku Dodano do
  • k Przesyłaniu Dodano do
  • 3 bagietka Dodano do
  • świeży jeżyny Dodano do
  • Czarny porzeczkowy dżem Dodano do
  • Wiśniowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.

Boczek i cebulę pokroić drobno, smażyć na maśle do złoconego koloru, wyjąć i zostawić tłuszcz w garnku, a na nim smażyć drobno pokrojone suszone grzyby i czosnek przez około minutę, a następnie intensywnie przysmażyć wątróbkę i podlać winem. Gdy będzie już prawie wyparowane, wrócimy do garnka z częścią boczku i cebulą (część zostawimy do dekoracji), wyłączymy ogień i zmiksujemy aż do gładkości. Podajemy na opieczonej bagietce, smarujemy pasztetem i na wierzch dajemy nieco dżemu i kiszonych śliwek, a następnie posypujemy upieczonym boczkiem i cebulką, którą odłożyliśmy na bok. (Nie bój się kombinacji smaków dżem i pasztet. Cudownie to komponuje. Smacznego

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy