REKLAMA
Pasztet z kaczki
Smaczna domowa pasztet
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 The Onion
- 100 g Tekst
- 50 g Angielskiego bekonu
- 2 goździki Czosnek
- 1 Łyżka suszonych grzybów
- 500 g Drobiowych wątróbek można użyć również kurczaka
- 150 ml Czerwone wino wytrawne
- Świeży Lub suszony tymianek
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól Według smaku
- k Przesyłaniu
- 3 bagietka
- świeży jeżyny
- Czarny porzeczkowy dżem
- Wiśniowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
Boczek i cebulę pokroić drobno, smażyć na maśle do złoconego koloru, wyjąć i zostawić tłuszcz w garnku, a na nim smażyć drobno pokrojone suszone grzyby i czosnek przez około minutę, a następnie intensywnie przysmażyć wątróbkę i podlać winem. Gdy będzie już prawie wyparowane, wrócimy do garnka z częścią boczku i cebulą (część zostawimy do dekoracji), wyłączymy ogień i zmiksujemy aż do gładkości. Podajemy na opieczonej bagietce, smarujemy pasztetem i na wierzch dajemy nieco dżemu i kiszonych śliwek, a następnie posypujemy upieczonym boczkiem i cebulką, którą odłożyliśmy na bok. (Nie bój się kombinacji smaków dżem i pasztet. Cudownie to komponuje. Smacznego