REKLAMA

Źródło: KatarzynaBialasiewicz from Getty Images

Pasztet z dzika

Wspaniały, domowy pasztet z dzika to klasyczne danie, które z pewnością zadowoli smakoszy mięsa. Idealny na święta lub specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg mięso z dzika Dodano do
  • 200 g wątroba wieprzowa Dodano do
  • 2 Sztuka cebula Dodano do
  • 3 zęby czosnek Dodano do
  • 4 Sztuka jajka Dodano do
  • 200 g Tłuszcz wieprzowy Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

210 min.
1. Krok

Pokrój mięso z dzika, wątroby wieprzowe, cebulę i czosnek na małe kawałki.

2. Krok

W dużym garnku, rozgrzej tłuszcz wieprzowy, a następnie dodaj pokrojone składniki. Smaż do momentu, aż składniki będą dobrze zrumienione.

3. Krok

Wymieszaj mięso z dzika, wątróbki, cebulę i czosnek. Dodaj soli i pieprzu do smaku. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

4. Krok

Przełóż gotowane składniki do blendera, dodaj jajka i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.

5. Krok

Przełóż masę do formy na pasztet i piecz w piekarniku przez 90 minut w temperaturze 180 stopni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy