REKLAMA
Źródło: KatarzynaBialasiewicz from Getty Images
Pasztet z dzika
Wspaniały, domowy pasztet z dzika to klasyczne danie, które z pewnością zadowoli smakoszy mięsa. Idealny na święta lub specjalne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 kg mięso z dzika
- 200 g wątroba wieprzowa
- 2 Sztuka cebula
- 3 zęby czosnek
- 4 Sztuka jajka
- 200 g Tłuszcz wieprzowy
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
210 min.
1. Krok
Pokrój mięso z dzika, wątroby wieprzowe, cebulę i czosnek na małe kawałki.
2. Krok
W dużym garnku, rozgrzej tłuszcz wieprzowy, a następnie dodaj pokrojone składniki. Smaż do momentu, aż składniki będą dobrze zrumienione.
3. Krok
Wymieszaj mięso z dzika, wątróbki, cebulę i czosnek. Dodaj soli i pieprzu do smaku. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
4. Krok
Przełóż gotowane składniki do blendera, dodaj jajka i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
5. Krok
Przełóż masę do formy na pasztet i piecz w piekarniku przez 90 minut w temperaturze 180 stopni.