REKLAMA

Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Pasztet wieprzowy

Przepis na domowy Pasztet wieprzowy, który smakuje doskonale z chlebem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Wieprzowiny bocznej Dodano do
  • 1 szt marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 łyżka Mletého papriku Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Boczek kroimy na małe kawałki i kładziemy na patelnię, gdzie go smażymy.

2. Krok

W międzyczasie kroimy cebulę, marchew i czosnek i dodajemy je do boczku. Smażymy je również.

3. Krok

Wszystko z patelni przekładamy do miksera, dodajemy jajka, śmietanę, skórkę z cytryny, sól, pieprz i mieloną paprykę. Wszystko dokładnie miksujemy.

4. Krok

Przenosimy masę do formy do pieczenia, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Pasztet pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę.

5. Krok

Po ostygnięciu pasztet jest gotowy do spożycia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy