REKLAMA

Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Pasztet wieprzowy

Przepis na domowy Pasztet wieprzowy, który smakuje doskonale z chlebem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Wieprzowiny bocznej Dodano do
  • 1 szt marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 łyżka Mletého papriku Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Boczek kroimy na małe kawałki i kładziemy na patelnię, gdzie go smażymy.

2. Krok

W międzyczasie kroimy cebulę, marchew i czosnek i dodajemy je do boczku. Smażymy je również.

3. Krok

Wszystko z patelni przekładamy do miksera, dodajemy jajka, śmietanę, skórkę z cytryny, sól, pieprz i mieloną paprykę. Wszystko dokładnie miksujemy.

4. Krok

Przenosimy masę do formy do pieczenia, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Pasztet pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę.

5. Krok

Po ostygnięciu pasztet jest gotowy do spożycia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy