REKLAMA
Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Pasztet wieprzowy
Przepis na domowy Pasztet wieprzowy, który smakuje doskonale z chlebem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Wieprzowiny bocznej
- 1 szt marchewki
- 1 szt The Onion
- 3 szt jajka
- 200 ml Bita śmietana
- 2 goździki Czosnek
- 1 łyżka Mletého papriku
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
Boczek kroimy na małe kawałki i kładziemy na patelnię, gdzie go smażymy.
2. Krok
W międzyczasie kroimy cebulę, marchew i czosnek i dodajemy je do boczku. Smażymy je również.
3. Krok
Wszystko z patelni przekładamy do miksera, dodajemy jajka, śmietanę, skórkę z cytryny, sól, pieprz i mieloną paprykę. Wszystko dokładnie miksujemy.
4. Krok
Przenosimy masę do formy do pieczenia, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Pasztet pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
5. Krok
Po ostygnięciu pasztet jest gotowy do spożycia.