REKLAMA

Źródło: zia_shusha from Getty Images

Pasztet wieprzowo drobiowy

Przepis ten jest tradycyjny w naszej rodzinie i był przygotowywany wielokrotnie podczas świąt i na różne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 112 kg golonka wieprzowa Dodano do
  • 60 dg serca z indyka Dodano do
  • 60 dg wątróbki z indyka Dodano do
  • 1 ks marchew Dodano do
  • 1 ks korzeń pietruszki Dodano do
  • 1 ks cebula Dodano do
  • 2 ks bułki pszenne Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • ziele angielskie Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz ziołowy Dodano do
  • pieprz czarny Dodano do
  • gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Wyciąć kość z umytego kolana, pokroić mięso ze skórą na kawałki.

2. Krok

Umyć serca w zimnej wodzie.

3. Krok

Zalać wodą, dodać sól, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować razem przez 2 godziny.

4. Krok

Po 90 minutach gotowania dodać marchewkę, korzeń pietruszki i przekrojoną na pół cebulę.

5. Krok

Ugotowane mięso ostudzić, a w osobnym garnku zalać opłukaną pieczeń wrzącym bulionem i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. 6. Suche bułki namoczyć w pozostałym bulionie i odsączyć.

6. Krok

Ostudzone mięso, wątróbki i warzywa przecedzić przez sito.

7. Krok

Do zmielonych składników dodać szklankę bulionu (250 ml) i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać.

8. Krok

Zmiksować farsz na kaszkę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy