REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bTJypw_Qdfwn34lxMMC-/3d36155c5433fc7c9a3eac1cb6db27.jpeg)
Źródło: ajafoto from Getty Images
Pasta z kalmarów
Doskonała pasta z kalarepy z szynką i kukurydzą. Może być stosowana na kanapkach lub jako dodatek do dań.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 3 szt kalarepa
- 1 konzerva Kukurydza
- 1 szt czerwona papryka
- 250 ml sos tatarski
- Sól, mielony czarny pieprz
- mielona czerwona papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Kalarepę oczyścić i zetrzeć na drobnej tarce. Lekko ją wyciśnij.
2. Krok
Następnie dodaj kukurydzę, posiekaną paprykę, sos tatarski, mieloną czerwoną paprykę, sól i pieprz.
3. Krok
Wszystko dobrze wymieszać i odstawić sałatkę do lodówki.