REKLAMA
Pasta jajeczna
Smaczne, proste i szybkie smarowanie jajek. Potrzebujesz tylko sześciu składników.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 5 ks jajko
- 1 Łyżka masło
- 1 łyżeczka Musztarda
- 1 ks The Onion
- pieprz czarny mielony
- sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Włóż jajka do wody. Gdy woda zacznie wrzeć, odczekaj 5 minut, aby jajka się ugotowały.
2. Krok
Następnie wylej wodę z jajek i przykryj jajka zimną wodą.
3. Krok
Gdy jajka będą ostudzone, obieramy je, siekamy i wkładamy do blendera.
4. Krok
Dodać masło, musztardę, posiekaną cebulę, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
5. Krok
SERWOWANIE: Podawaj pastę jajeczną w miseczce, podawaną ze świeżym pieczywem i warzywami.