REKLAMA
Źródło: Pexels
Parówki w cieście francuskim
Fantastyczna przekąska na imprezę.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 parówek
- 1 jajko do posmarowania ciasta
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza.
2. Krok
Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość około 0,5 cm.
3. Krok
Każdą parówkę owiń ciastem francuskim, tak aby ciasto dokładnie obejmowało parówkę.
4. Krok
Umieść parówki z ciasta francuskiego na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Krok
Posmaruj parówki roztrzepanym jajkiem.
6. Krok
Piecz przez około 20-25 minut, aż ciasto francuskie się zarumieni.