REKLAMA

Źródło: Pixabay

Papryka faszerowana

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Papryki Dodano do
  • 500 g mielona wieprzowina Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 300 g Ryż Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mielona czerwona papryka Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • vegeta Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy mięso, smażymy 5-10 minut i odkładamy.

2. Krok

Następnie dodajemy ryż, mieloną paprykę, sól, vegetę, czarny pieprz, jajka i dobrze mieszamy.

3. Krok

Pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie napełnij świeże papryki mięsnym farszem.

4. Krok

Papryki kładziemy na blachę, dodajemy masło, polewamy odrobiną wody. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. W ostatnich 5 minutach pieczenia możemy usunąć folię aluminiową i pozwolić upiec.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy