REKLAMA
Źródło: Pixabay
Papryka faszerowana
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Papryki
- 500 g mielona wieprzowina
- 1 szt The Onion
- 100 g masło
- 300 g Ryż
- 1 łyżka stołowa mielona czerwona papryka
- 1 szt jajko
- vegeta
- sól
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy mięso, smażymy 5-10 minut i odkładamy.
2. Krok
Następnie dodajemy ryż, mieloną paprykę, sól, vegetę, czarny pieprz, jajka i dobrze mieszamy.
3. Krok
Pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie napełnij świeże papryki mięsnym farszem.
4. Krok
Papryki kładziemy na blachę, dodajemy masło, polewamy odrobiną wody. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. W ostatnich 5 minutach pieczenia możemy usunąć folię aluminiową i pozwolić upiec.